Fet a Sant Feliu

Dimarts, 1.3.2016 10:45h

Fet a Sant Feliu

L'opció més sensata

El primer acord de govern que van signar ICV i PSC deia textualment: “En el procés per conformar una majoria de govern ICV-EUiA i PSC l’hauríem volgut conjuntament amb ERC, fermament convençuts que, així, també respectàvem la voluntat ciutadana. Malgrat que, fins a aquest moment, no ha estat possible no renunciem a fer possible aquesta opció si, al llarg del mandat es donen les condicions.” 
Aquest text, dit sigui de passada, no va ser consensuat ni pactat amb nosaltres, per la qual cosa vam exigir que es modifiqués l’acord de govern. És per això, que ja no el trobareu a la web municipal. 

Si, al llarg del mandat es donen les condicions”. El nostre ‘no’ en clau estrictament santfeliuenca segueix intacte. La nostra visió de l’acord segueix, passats gairebé nou mesos, exactament igual. Un acord que qualsevol qui va viure la legislatura 2011-2015 no hauria subscrit fàcilment, i el qual nosaltres no podíem validar de cap de les maneres. 

En clau exògena a Sant Feliu les condicions ja eren difícils al juny. Mai dels mais, ens entendrem per gestionar la ciutat amb qui nega la paraula a un poble que desitja tenir-la. Però, si amb això encara hi havia qui ens ho criticava, els darrers esdeveniments ens demostren que les condicions s’han fet ja del tot impossibles. No només això, sinó que ens autoreafirmen en que la decisió presa va ser la més sensata de totes les possibles

Quins són els darrers esdeveniments? El darrer esdeveniment és que la militància del PSC de Sant Feliu ha donat el vistiplau a un acord de govern, a l’Estat Espanyol, amb C’s, tal i com ho han fet a Catalunya  el setanta llarg per cent de militants del trenta u per cent que van votar a la consulta del passat cap de setmana (tema a part és si un 30% de participació avala la decisió o no). 
Una força política molt basada en un anticatalanisme gairebé m’atreviria a dir primari”, no ho dic jo, que ho subscric fil per randa. Ho va dir Miquel Iceta, davant el Comitè Federal dels socialistes espanyols. 

Més enllà del aquí i araDes del meu punt de vista l’aval d’avui és un aval per demà. La consulta a la militància del passat diumenge és una porta oberta a C’s a la governabilitat de molts consistoris metropolitans de cara el 2019, a través de pactes amb el PSC. Més enllà de la consulta. Lleida ens pot confirmar aquest extrem on PSC i C’s han pactat, entre d’altres acords, atacar la llengua, en una obsessió neuròtica. Com diu el company Tardà, l’ànima catalanista del PSC és una ànima en pena. 

Sabem perfectament que els darrers esdeveniments no faran tremolar els ciments del govern de Sant Feliu. El que no ha aconseguit la batalla jurídica no ho aconseguirà l’aval del PSC-St.Feliu a l’acord PSOE-C’s. 

Sóc molt conscient que encara queda molt per al 2019 (...) Però tinc la intuïció que, un govern d'esquerres liderat pels homes i dones (dones!) d'Iniciativa, confluint amb els amics i amigues que hem format En Comú Podem i en coalició amb el PSC serà l'encarregat de governar novament Sant Feliu des de la seva profunda ànima d'esquerres. Si més no, aquest és el meu compromís i la meva prioritat per als tres anys i mig que tinc per davant!!!” Ho afirmava l’alcalde al seu bloc. http://www.jordisanjose.blogspot.com.es/search?updated-max=2016-01-28T14:35:00%2B01:00&max-results=5&start=10&by-date=false No sé si els darrers esdeveniments matisarien avui aquestes paraules. El que si demano és que si el 2019 repeteixen aquest acord almenys que no el descriguin de “esquerres i catalanista”. 

Per cert, que es repeteixi o no aquest acord només està a les mans dels sanfeliuencs i santfeliuenques. 

 

 

 

Llegeix l'entrada al blog