Joan Rabasseda

Dimecres, 24.9.2014 14:11h

Joan Rabasseda

Intensitat política i consolidació de projectes

Com que el calendari no s’atura mai...ja hem passat l’agost, la impressionant manifestació de l’11 de Setembre, el cinquè aniversari de la Consulta per la Independència del 13-S del 2009, el Ple ordinari de setembre, el referèndum d’Escòcia... el Parlament ja ha aprovat la Llei de Consultes, hem fet un Ple Extraordinari per donar tot el suport al 9N (www.arenysdemunt.cat/document.php) i ja tenim ben a prop la signatura del decret de convocatòria de la consulta.

La capacitat de mobilització del poble català és extraordinària, l’ANC està fent una gran feina, i el fet que el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana escollís el Centre Moral d’Arenys de Munt, el dia del cinquè aniversari de la primera consulta, per fer la valoració de la V i acordar el full de ruta fins el 9N té un simbolisme que no s’escapa a ningú. El conjunt d’actes realitzats (www.arenysdemunt.cat/document.php) i la publicació del llibre “13-S Consulta Arenys de Munt comença a decidir” (www.arenysdemunt.cat/document.php) -l’objectiu número 153 del PAM 2013-2015 (www.arenysdemunt.cat/document.php)- ben segur que no haguessin estat tan reeixits sense la ferma implicació de les regidories implicades en l’organització d’aquesta commemoració del 13-S.

Arenys de Munt és un referent, el llibre coral sobre la consulta del 13-S presenta el relat d’aquest fet importantíssim de la història recent  de la nostra vila, i ens sentim orgullosos de ser presents en el debat sobre el futur de Catalunya aquí i arreu, també a Escòcia, on una representació d’arenyencs i arenyenques han vist de ben a prop com és de normal votar en un país democràtic.

En el Ple ordinari de setembre que hem celebrat el 18-S, el mateix dia que Escòcia decidia el seu futur, hem acordat una Declaració institucional sobre la internacionalització del fet català fent referència a Escòcia, i hem aprovat altres temes importants: ja tenim aquí la contractació de l’obra d’urbanització superficial de la riera! Amb la riera ben urbanitzada, creiem que Arenys de Munt es transformarà en positiu. Com ja hem informat (www.arenysdemunt.cat/document.php), han de pagar les contribucions especials 315 propietats, com sempre s’ha fet a Arenys de Munt, i amb un percentatge del cost de l’obra (el 23%)  inferior al que han pagat altres carrers pel fet de tractar-se de l’eix vertebrador de la vila. El nombre de recursos presentats a aquestes contribucions especials ha estat reduït, la meitat o una tercera part dels recursos presentats a les contribucions especials d’altres carrers, la qual cosa crec que demostra l’encert d’impulsar amb determinació el projecte d’urbanització de la riera. Si no tenim en compte les reclamacions relatives a errors materials, els recursos “ideològics” del partit de l’oposició que està fent els possibles per endarrerir o aturar la urbanització de la riera no arriben al 10%.

En el Ple ordinari de setembre també hem aprovat les ordenances fiscals 2015, incorporant-hi millores amb la intenció de fer-les més justes socialment i, també, d’incentivar la dinamització econòmica, d’una banda,  i per incentivar el compostatge domèstic de la matèria orgànica. Al mateix Ple hem fet un pas importantíssim per ampliar la zona del poliesportiu de can Zariquey amb sis pistes de pàdel, un bar, i millorar les instal·lacions.

I si fem un símil amb el curs escolar, ara pel setembre comencem un nou curs a la casa de la vila, un curs amb molta feina per fer i molts projectes treballats en el darrer any de govern municipal que s’aniran consolidant i sobre els que tindrem ocasió d’anar debatent. Ara, els més immediats, són: casa conserge, vorera a la carretera de Torrentbò, paviment al Pi Gros, actuació al carrer de les Suredes i a les reixes del carrer de la  Rasa...   a més d’un altre conjunt d’actuacions internes, que no llueixen a la via pública, però que considerem importants per a la gestió municipal.

I per acabar les setmanes atapeïdes que he viscut darrerament, el divendres passat vaig ser convidat per la vicepresidenta del Parlament a assistir al debat i a l’aprovació de la Llei de consultes. Tot un honor haver representat a la vila d’Arenys de Munt en la sessió del Parlament que ha aprovat la Llei de Consultes i, tot seguit, haver estat rebut pel President de la Generalitat (www.arenysdemunt.cat/document.php).

Les setmanes que tenim per davant, seran d’una alta intensitat política a Catalunya. Els mesos que tenim per davant, permetran consolidar un munt de millores a la nostra vila. Estic content!

Llegeix l'entrada al blog