Joan Rabasseda

Dimecres, 23.7.2014 18:07h

Joan Rabasseda

La meitat dels objectius del PAM 2013-2105 assolits, i avancem!

Aquest any 2014 és molt transcendent en l’àmbit local i en el nacional. El dret a decidir i la consulta del 9N està marcant l’agenda política cada vegada amb un ritme més intens, només cal llegir qualsevol diari o escoltar informatius. A nivell local, la difusió de la informació potser és una mica més complicada, i els regidors i les regidores estem tan implicats en impulsar projectes i gestionar el dia a dia, que tenim una mica abandonat això d’explicar què fem i què passa a l’ajuntament, a la casa de tots.

Ja fa un any que es va posar de manifest que quatre regidors d’un consistori de tretze no podien governar, i menys impulsant projectes minoritaris amb el tarannà del “pensament únic”. Actualment, amb vuit regidors a govern encara ens falta temps i recursos per fer tot el que voldríem, però anem avançant! En el Pla d’Actuació Municipal 2013-2015, publicat al web municipal a l’apartat “Claredat i transparència”, es pot comprovar que ja tenim assolit un cinquanta per cent dels 185 objectius definits i publicats. Aquesta feina la fem amb menys personal, i havent prescindit de càrrecs de confiança nomenats a dit. I la fem molt conscient que gestionem recursos públics, que són de tothom. I la fem amb tota la voluntat de transparència, d’explicar d’on surten i en què ens gastem els recursos públics. I la fem seguint un full de ruta, sabem cap on anem. I la fem escoltant a tothom, però amb tot el convenciment i les energies per poder realitzar els compromisos que vam adquirir amb la ciutadania quan ens vam presentar a les eleccions. I la fem, entenc, respectant el punt de vista dels qui ho veuen tot o gairebé tot de color negre.

Properament sortirà un altre “Amunt Arenys” a tot color, que informa i resumeix la feina dels últims tres mesos, i que tot i tenir el doble de pàgines que la primera edició d’aquest butlletí municipal en format diari  (que es pot consultar aquí: www.arenysdemunt.cat/document.php) no ha estat suficient per incloure-hi tota l’activitat municipal dels últims mesos. Sóc molt conscient que és impossible fer les coses al gust de tothom, però tots els veïns i veïnes d’Arenys de Munt poden valorar els grans projectes, les petites actuacions, i les maneres de fer i d’organitzar d’aquest govern que tinc l’honor d’encapçalar. Cada dia quan entro al despatx d’alcaldia llegeixo els versos d’Espriu emmarcats a la paret: “Si et criden a guiar / un breu moment / del mil·lenari pas / de les generacions, / aparta l’or,/ la son i el nom...”. L’administració pública és complicada, els processos sovint massa enrevessats, els recursos humans i materials escassos... però crec que fem una bona feina i, la veritat, n’estic content.

Governar és prendre decisions per al bé comú, amb el màxim d’objectivitat i sentit comú. La gestió de l’ajuntament amb un quadre de comandament i més de tres-cents indicadors (que tindrem ocasió d’explicar i comentar) crec que és una bona eina per ajudar a la presa de decisions. En aquest i en molts altres temes, estem treballant cada dia, amb la voluntat de transformar Arenys de Munt en positiu. I ens els propers mesos es materialitzaran projectes que vam començar a preparar el setembre 2013. A vegades la lentitud de la cosa pública és exasperant... però tot va arribant. Aquest juliol i agost, per exemple, vint nois i noies d’Arenys de Munt treballen a la Brigada Jove, un projecte que a més de representar una benvinguda al món laboral té un important component de civisme, un projecte també complex i que el govern municipal va començar a treballar mesos enrere per a què fos possible aquest estiu. Com escrivia en començar, aquest 2014 és molt transcendent en l’àmbit local i abans no acabi l’any també esperem veure com avancen les obres de la urbanització superficial de la riera i altres millores a nivell local.

Posar pals a les rodes, formular recursos, peticions, al·legacions...sobre les cadires on els correspon asseure’s a la Sala de Plens, sobre el pressupost municipal, sobre les dietes dels regidors, sobre les fotocopiadores, sobre les tarifes de l’aigua, etc. etc. també forma part de la manera de fer política d’algun regidor de l’oposició. També la mentida com a “eina estratègica”... però encara que la realitat depengui del punt d’observació, repeteixo que estic content de la feina que fem per a Arenys de Munt. Tenir un pla d’actuació municipal, treballar amb transparència i creure en la necessitat de rendir comptes a la ciutadania considero que són elements clau del bon govern. I en això estem cada dia!

 

Llegeix l'entrada al blog