Josep Maria Loste

Dilluns, 9.10.2017 23:47h

Josep Maria Loste

El setge de Girona

Desprès  del  terrible  “setge” de Girona i  rodalia –del passat  1  d’octubre-  per  part de les  forces d’ordre públic (d’ocupació) comandades  des de Madrid,  i la resposta  cívica, pacífica  i pulcrament  democràtica de la població gironina em sento més orgullós  que  mai  d’haver nascut, un 27 de  juny de 1962, en aquesta  meravellosa, digna, evolucionada, europea i encisadora  urbs  anomenada  també  la “Florència  catalana”   o  la “petita  Montpeller”.

Desprès d’una jornada de vots i cops de bastó  contundents, gairebé tota premsa  internacional del món civilitzat -sobretot els rotatius francòfons, germànics i anglosaxons-  ha descrit  a la perfecció  la “constitucional” operació  repressiva del passat 1-0  com una  intervenció que només  es  pot  defenir  com a  brutalitat  policial amb tots  els ets i uts. Passi  el que  passi a partir d’ara , hi  hagi  o  no –properament-  una DUI, el 1-O passarà a la  història com la  data  definitiva en  què Espanya (el  nacionalisme imperial castellano/espanyol) va perdre  Catalunya, molt  més sentimentalment que no pas  economicament i políticament. Cal tenir  molt  present que  fa  aproximadament  cent anys l’intel•lectual  espanyol d’origen basc Miguel  de  Unamuna ja  va advertir  el  govern espanyol de l’época  amb la coneguda frase : “vais a perder a  Cataluña”.

Tornant a l’esclat, molt  desproporcionat, de violència  d’estat  sobre la població  gironina i  catalana  en general  el  que resulta veritablement  indigne  és que ni el  monarca -el cap de l’estat-  ni el President  del  govern s’hagin disculpat de l’agressió –física  i moral-  contra  una  població  civil totalment indefensa. Aquí  només  podríem fer una excepció, el  divendres 06/10/2017, massa tard, el delegat  del govern espanyol  a Catalunya,  el Sr. Enric Millo, va demanar disculpes i  va expressar el seu neguit pel que va succeeir el passat 01/10/2017. En qualsevol  cas, cal  dir ben alt  i  clar que si no hagués estat  per la  valentia  i professionalitat de la premsa  lliure intdernacional –la qual  va exercir el paper de notari i va certificar els abusos brutals  comesos per les policies  comandades des de Madrid- encara  la  gent  gironina  i catalana, pacífica i cívica,  hagués estat mortificada i  acusada   com a responsables  de tots  els  mals. En síntesi, el passat  01/10/2017, Girona i Catalunya  van estar vexades i es van  vulnerar –arbitràriament-  els  seus drets fonamentals. Malgrat  tot, van votar  cívicament amb molta dignitat, davant de la indignitat  d’un Estat espanyol completament  esquizofrènic.

Llegeix l'entrada al blog