Josep Maria Loste

Dimecres, 13.6.2018 17:17h

Josep Maria Loste

Els ajuntaments, el llaç groc i el civisme


El llaç  groc és un símbol cívic i, per  damunt  de tot ,   neutral. Per  aquesta  raó  considero  que fa  molt  bé  l’Ajuntament  de Girona de  no  retirar  el llaç  groc  i  la pantarca  a favor  de l’alliberament  del  presos polítics catalans  de  la  façana  de l’Ajuntament  de la magnífica  “Florencia Catalana”.

Un servidor onsidera que no cal retirar cap  pancarta a favor dels presos, ni cap  llaç goc, ni a Girona , ni a Barcelona  nia cap de les 940 i escaig  municipis  que  hi han a Catalunya.   En una democràcia  normal el llaç  groc  representaria, representa els drets fonamentals de les persones .És  també l’exercici  de la  llibertat   d’expressió  amb tots  els  ets  i  uts. Per altra  banda  el clam cívic, ciutadà i europeu  a  favor  de la llibertat  dels presos  polítics  catalans  és  quelcom  que va  mé3s enllà de ser o no ser independentista ;  qualsevol autonomista, federalista, confederalista, sobiranista  o  independentiste, si és una veritable democràta -des la  ideologia conservadora  a la  ideologia social-revolucionaria d’esquerres- hauria de defensar  l’alliberament  immediat  de tots  els  presos  polítics  catalans  i  manifestar-se, cívicament i pacíficament,  cada  dilluns a  la  plaça del Vi  de Girona.

En síntesi, tots  els  Ajuntaments  de casa  nostra haurien de lluïr  el llaç  groc i  la pancarta per  la  llibertat  dels  presos , uns presos  que cal  recordar  que  són de consciència , de ideologia, per raons estrictament  polítiques,  que  res  tenen  a  veure  amb  la  justícia.  Llegeix l'entrada al blog