Desafectados

Dimecres, 23.7.2014 10:19h

Desafectados

Un estiu per afagar forces

Ja estem al mes de juliol i molts de nosaltres tenim les vacances a punt. Jo, ja ho he dit altres vegades, em dedico al món de l’educació. Potser és per això que penso que l’estiu és el moment d’aturar-se, de reflexionar sobre com ha anat el curs i carregar les piles pel següent.

Aquest curs, en el món educatiu, no ha estat gens fàcil. El que més ha destacat ha estat l’aprovació de la “multa” que ha de pagar la Generalitat per no oferir places públiques d’escolarització en castellà. Quan una família no trobi una línia en castellà en una escola de la xarxa pública, podrà portar el seu fill/a a una privada i la Generalitat haurà de pagar més de 6.000€ per curs. Afortunadament la jugada els hi està sortint malament al Govern Espanyol perquè no s’ha rebut cap petició d’escolarització en castellà i les escoles privades afirmen que no fan oferta d’escolarització en aquesta llengua.

Aquest ha estat el tema més destacat de final de curs, però no ens ha de fer oblidar la realitat global del sistema educatiu català i especialment dels docents que hi treballen. Són elles i ells qui aguanten el sistema treballant en benefici del seu alumnat, per reduir les desigualtats i millorar la cohesió social. Cal recordar que, des de fa ja força cursos, han vist com s’allargava el seu horari de treball i com es reduïa el pressupost, tant el propi com el dels centres, amb el que tot això ha comportat de retallada de recursos per atendre l’alumnat amb més dificultats, aules més massificades, menys recursos materials, etc. Aprofito doncs, des d’aquí, per a desitjar un merescut descans als mestres i professors de les nostres filles i fills i desitjar-los que recarreguin les piles per al curs vinent.

Penso que aquest estiu tots hem de fer tots un esforç per descansar i per recarregar les piles. perquè els reptes que se’ns presenten no són senzills i caldrà que hi dediquem tots els nostres esforços si volem que surti tot bé. Llegeix l'entrada al blog