Jordi Solé

Dilluns, 22.9.2014 09:45h

Jordi Solé

Un pont cap al futur

Des de fa ja unes setmanes, però inaugurat tot just fa una dies, tenim un nou pont que creua la nostra riera. Un pont nou, de perfil senzill però estilat que, ben encaixat amb el carrer Major, i ben falcat a la llera de la riera, connecta com cal, ara sí, el nucli antic i les Cremades.La seva construcció ha estat una obra de regust històric, i això per dues raons. En primer lloc, perquè hem solucionat una necessitat històrica: la de dotar al poble d’una connexió cap a la zona esportiva i escolar de les Cremades amb les condicions de pas i de seguretat pròpies del segle XXI. Per fi hem deixat de veure els autobusos escolars havent de posar les rodes sobre la vorera, o els embussos de trànsit provocats en hores punta per la unidireccionalitat de l’antic pont. I en segon lloc, perquè aquest nou pont ens permetrà restaurar el pont antic, romà o romànic, i convertir aquest patrimoni restaurat en el principi o el final  del passeig de la riera que durant els darrers anys hem anat (re-) construint tram a tram. Enretirant els afegits del segle XIX i XX donarem valor al pont de fa molts segles, i afegirem valor patrimonial i turístic al nostre municipi. El nou pont, doncs, ens permetrà connectar passat i futur, una història recuperada i un esdevenir millor.

Val la pena ressaltar que aquesta obra imprescindible ha tingut un cost pràcticament zero per les arques municipals, i que la seva gestió, per part del regidor d'obra pública, els serveis tècnics municipals, l'empresa adjudicatària i la direcció d'obra, ha estat senzillament impecable.

Durant aquesta gran obra, ens hem sentit molt acompanyats per la ciutadania, que ha entès i ha compartit la necessitat de la mateixa, i que fins i tot ha gaudit durant la seva execució. Tant és així que molts han estat els curiosos i els “experts” en enginyeria de ponts que han anat veient i comentant in situ com s’anava alçant aquesta nova connexió. Tanmateix, i això ja és una malaurada constant aquesta legislatura, ens hem sentit ben sols al Consistori, defensant en solitari – encara que costi de creure- aquesta infraestructura tan necessària. Però això, comparat amb el resultat final, és anecdòtic. Valgui ara el meu agraïment a totes les persones que han fet possible que tinguem aquest pont i, per tant, que avui tinguem un poble una mica millor. I com deien els cantaires de les caminades de l’Esplai el dia de la inauguració en la seva ben trobada versió d’El ball de la civada, “ara que ja el tenim, en traurem profit”!.

 
Llegeix l'entrada al blog