erdrag.cat

Diumenge, 15.12.2013 13:57h

erdrag.cat

Reflexions al voltant de La Marató de TV3

Avui és una d'aquelles dates assenyalades en l'imaginari col·lectiu català des fa gairebé un parell de dècades. Avui és el dia de la Marató de TV3. Avui és un dia de solidaritat.
Però... parem-nos a pensar? Què és la solidaritat? La Marató de TV3 és un exercici de solidaritat? O bé es tracta de suplir les tasques que hauria de fer l'administració pública?
Col·laborar amb la investigació per vèncer malalties hauria de ser obligatori, per llei, i a sobre, els que més tenen haurien de col·laborar-hi amb més diners. Però per això no cal una Marató, tan sols cal una bona administració dels impostos.
Cal un bon repartiment de tasques, i que l'administració pública (la que sigui, la que correspongui) assumeixi les seves tasques i responsabilitats i no delegui a la societat civil.
No és la societat civil qui ha de fer aquestes tasques, i molt menys encara un mitjà de comunicació.

Tot i això, cal reconèixer a TV3 la tasca que a través de la Marató està fent, més enllà dels diners recaptats. Com a mínim destina els diners a la investigació, i no com alguns programes d'altres canals que senzillament fan negoci amb l'excusa de la caritat i les misèries dels altres.
Alhora fan una gran tasca de difusió i conscienciació social, molt necessària.
També cal reconèixer el gran treball que la Marató ha fet amb la societat civil. Ha aconseguit implicar tot el teixit social del país: entitats, associacions, ajuntaments, escoles, instituts, AMPA's, etc. i aquesta no és una tasca fàcil d'assolir. Ha arribat a tots els racons del país, articulant el territori.
Amb la Marató, un cop més, podem demostrar que som un país. Per sort o per desgràcia, la Marató de TV3 ha esdevingut una de les moltes eines de construcció nacional.

Que cadascú valori si vol trucar-hi o no. Jo no ho faré.
Llegeix l'entrada al blog